Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δημήτρης Καπέλλας «Ποιος Τρικαλινός βουλευτής θα εκχωρήσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας;»

Στο νομό Τρικάλων ειδικότερα η συμμετοχή στην απεργία αγγίζει το 100% από την πρώτη ημέρα έως και σήμερα, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα προς το παρόν από την απεργία, καθώς είναι μικρές σε χρόνο οι διακοπές ηλεκτροδότησης αλλά σίγουρο είναι ότι όσο η απεργία συνεχίζεται με αυτά τα ποσοστά , είναι φυσικό ότι και οι διακοπές θα είναι και περισσότερες αλλά και πολύωρες και αυτό επειδή μέρα με τη μέρα λόγω της έλλειψης προσωπικού οι μονάδες που θα βγαίνουν εκτός λειτουργίας θα πολλαπλασιάζονται.
Ο Γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Τρικάλων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ Δημήτρης Καπέλλας, δηλώνει στο trikalanews.gr ότι «οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο ενωμένοι από ποτέ και πως στόχος της απεργίας δεν είναι σε καμιά περίπτωση η ταλαιπωρία του καταναλωτή αλλά πρέπει να  μην πέσει o καταναλωτής θύμα του ορυμαγδού των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και της επικοινωνιακής καταιγίδας από το σύνολο του κρατικοδίαιτου εκδοτικού – επιχειρηματικού κατεστημένου, που προσπαθούν να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, για συγκεκριμένους ιδιοτελείς σκοπούς με βάση το δικό τους συμφέρον και όχι  του Έλληνα καταναλωτή όπου του ανήκει η ΔΕΗ».
Συνεχίζοντας ο κ. Καπέλλας, αναφέρει ...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δημήτρης Καπέλλας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ ΔΕΗ: "Μονόδρομος η ενότητα και ο συντονισμός με τα άλλα σωματεία"

Συνέντευξη του Δημήτρη Καπέλλα στον Γιώργο Κατερίνη για τον "ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"
Η διατήρηση του 51% της ΔΕΗ στο Δημόσιο είναι αγώνας ιερός, τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Δρόμο ο γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Τρικάλων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ ΔΕΗ, Δημήτρης Καπέλλας. Ο κ. Καπέλλας δεν διστάζει ακόμα να πει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάψουν να πιστεύουν σε κόμματα, που πουλάνε τόσο εύκολα τις ιδέες τους.
Με τις μετοχοποιήσεις οι οποίες ξεκίνησαν το 1999, με την απελευθέρωση της ηλεκτροπαραγωγής, σταδιακά ιδιωτικοποιήθηκε το 49%. Είναι πολύ σημαντικό και αδιαπραγμάτευτο να παραμείνει το 51% στο Δημόσιο. Και το λέμε αυτό όχι ανυπόστατα αλλά γιατί, συμφέρει τον ελληνικό λαό, συμφέρει το κράτος και πρώτα απ’ όλα συμφέρει τον αδύναμο κόσμο, ο οποίος προσβλέπει στη φθηνή ενέργεια, διότι η ενέργεια είναι αγαθό και όχι εμπορεύσιμο προϊόν ή -όπως τελευταία προσπαθούν να το κάνουν- χρηματιστηριακό προϊόν. Δυστυχώς η κυβέρνηση και τα αφεντικά, θέλουν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Με τη συνέντευξη της τρόικας, ήρθαν στην επιφάνεια μαύρα σχέδια, τα οποία ώς τότε κρατούνταν κρυφά: οι επιδιώξεις τους για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και πολλών άλλων ΔΕΚΟ. Αξιοποιώντας τις επιταγές του Μνημονίου, δυστυχώς στρώνουν χαλί στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν διακαώς να κυριαρχήσουν στον ενεργειακό τομέα της χώρας. Εδώ και πολλά χρόνια η ΔΕΗ δέχεται μια ανηλεή επίθεση, γιατί αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του ενεργειακού μας πλούτου και προσφέρει πάρα πολλά κέρδη σε όποιον το αποκτήσει.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δημήτρης Καπέλλας «Η ΔΕΗ ανήκει στον Ελληνικό λαό και σε αυτόν πρέπει να παραμείνει»

Συνέντευξη του Δημήτρη Καπέλλα στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με την κόντρα Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να φθάνει στα άκρα, λόγω των αποκρατικοποιήσεων, η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ προχωρά σε κινητοποιήσεις από αυτή την εβδομάδα, καθώς αποφάσισε..να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ προαναγγέλλει κλιμάκωση.
Μιλώντας στον "Π.Λ." ο γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Τρικάλων και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών, κ. Δημήτρης Καπέλλας στέκεται στις θέσεις της ΓΕΝΟΠ, αλλά και τι θα σημαίνει η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ "σκληραίνει" την στάση της και αποφασίζει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τι μορφή θα έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις;
«Η απόφαση της ομοσπονδίας μας είναι πρώτα απ όλα ενημέρωση ολων των φορέων όπως και των κόμματων, τα συνδικάτα, εμπορικους σύλλογους κ.α για τις θέσεις μας ως αφορά την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης.
Ο διάλογος με την κοινωνία και τους φορείς για εμάς έχει τεραστία σημασία και αυτό διότι η ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά τους εργαζόμενους σε αυτήν - και την Κυβέρνηση , άλλα το σύνολο του Ελληνικού λαού.