Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ο Σοσιαλιστικός δρόμος ..

"Το Σοσιαλιστικό όραμα" μετατράπηκε σε "Σοσιαλδημοκρατική Προοπτική" ...αργότερα σε "Εκσυγχρονιστική Σοσιαλδημοκρατική Προοπτική" ...και σήμερα μεταλλάχθηκε σε "Εκσυγχρονιστική Νεοφιλελεύθερη Προοπτική"
Μα...η Σοσιαλιστική Πρόταση και Προοπτική Σύντροφοι ...δεν έχει πολλούς δρόμους παρά μόνο έναν!!..
και δική μας Επιλογή διαχρονικά ήταν πάντα μόνο ΜΙΑ!!
Σ αυτά που ασπαζόμαστε ...να μην αποχωρούμε ΠΟΤΕ!!!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ H ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ

Του Δημήτρη Καπέλλα
Μετά το Μνημόνιο και τις επικυρωποιησεις του. Kαι το Μεσοπρόθεσμο είναι πλέον Νόμος του Κράτους, συντελώντας αποφασιστικά πλέον στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου. Ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα. Ψηφίστηκε παρά την αντίθετη θέληση του συνόλου του Ελληνικού λάου – παρά την μεγάλη αντίσταση των πολιτών, που είχε πάρει μια Δυναμική Κινηματική μορφή στις πλατείες και στους δρόμους, (ένα στοιχείο ελπίδας, υγείας, συνεπούς αντίδρασης της κοινωνίας) παρά όλες τις αντιδράσεις, οι (εκπρόσωποι) του έθνους το ψήφισαν, πηγαίνοντας για άλλη μια φορά κόντρα στη λαϊκή θέληση και βούληση του λαού, υπηρετώντας πιστά Τρόικα και Δανειστές.
Ευθύνη σίγουρα μεγάλη έχει η συνδικαλιστική ηγεσία που δυστυχώς αποδείχτηκε ανάξια και ανίκανη να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους εργαζόμενους μαζικά και ενωτικά σε αγώνες με νικηφόρο τρόπο ενάντια σε αυτή την άδικη πολιτική. Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε τη δική μας ατομική ευθύνη με την ανεκτικότητα και την σύγχυση ίσως σε ένα βαθμό και τον φόβο, που δείξαμε, (έντεχνα μας τον “σέρβιραν”, κάθε βράδυ τα δελτία των οκτώ), ασπαζόμενοι έως ένα βαθμό το “δόγμα του σοκ” που θεμελίωσε ως θεωρία η Καναδέζα ερευνήτρια Ναόμι Κλάιν.
Η Σημερινή Κυβέρνηση έκανε τις επιλογές της, επιλέγοντας το δρόμο της αργής, βασανιστικής, και σταδιακής εξαθλίωσης της κοινωνίας. Επέλεξε, να εφαρμόσει έναν ιδιότυπο δημοσιονομικό φασισμό, από μια Προοδευτική – αναπτυξιακή Δημοκρατία!