Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Εκείνο
το πιστωτικό δεφτέρι
που κρατούσες ανοιχτό
ξεχρεώνουν οι δανειολήπτες
καθώς ξεδιαλύνεται η αμφισβήτηση
στο πέρασμα του χρόνου.
Στα χαρακώματα
το ακέφαλο σώμα
ξεπλένει τώρα
η μετάνοια τους.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Χάθηκε μία μάχη. Όχι ο πόλεμος.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε και πέτυχε μία «ανάπηρη» πρωτιά στις εκλογές της 17ης του Ιούνη. Χρειάστηκε να υλοποιηθεί το σχέδιο της πιο τρομοκρατικής προεκλογικής καμπάνιας, μίας καμπάνιας του φόβου, ώστε ένα τμήμα του ελληνικού λαού να «επικυρώσει» δια της ψήφου του και βέβαια υπό το βάρος καθημερινών εκβιασμών, την πολιτική της υποταγής, της εξαθλίωσης και της εθνικής ταπείνωσης.
Στον … οικείο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου ο Αντώνης Σαμαράς «ξέχασε» να αναφερθεί σε οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση όρων της δανειακής σύμβασης. Αντίθετα δίνοντας ξεκάθαρα το μνημονιακό του στίγμα δεσμεύτηκε να τηρήσει την υπογραφή του προς τους δανειστές. «Θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους προς το εξωτερικό» δήλωσε. Οι δηλώσεις του αποτελούν ένα πρώτο δείγμα για τις ζοφερές ημέρες που περιμένουν από εδώ και πέρα τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί θα αναλάβει να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. Μία πολιτική που βαθαίνει την ύφεση, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη και απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σήμερα είναι η ώρα του λαού, η ώρα της ελπίδας, η ώρα της ανατροπής.

Aυτή την ώρα ας νικήσει η ελπίδα απέναντι στον φόβο. Απέναντι στο λυσσασμένο σύστημα εξουσίας ο λαός επιλέγει να σηκώσει το κεφάλι ψηλά.
Όλοι στις κάλπες, όλοι ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνουμε ψηλά την σημαία της Ανατροπής!!

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ !!


Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της μεταπολεμικής της ιστορίας! Οι όποιες αποφάσεις μας σήμερα θα καθορίσουν τις τύχες της πατρίδας και του λαού μας για πάρα πολλά χρόνια!
Σ΄ αυτήν την ιστορική συγκυρία θεωρούμε χρέος μας να τοποθετηθούμε 'όπως το χουμε κάνει με συνέπεια και καθαρότητα σε όλες τις μάχες που δώσαμε μέσα από τα συνδικάτα αλλά και στο κίνημα στην ιστορική του διαδρομή.
Ήμασταν παρόντες μέσα από την προοδευτική παράταξη στην μεγάλη ειρηνική κοινωνική επανάσταση του 1981 όταν ο λαός έβαλε στο τιμόνι το ΠΑ.ΣΟ.Κ με αίτημα την ΑΛΛΑΓΗ των δομών της κοινωνίας για δημοκρατία , κοινωνική δικαιοσύνη , εθνική αξιοπρέπεια
Ανήκουμε και εμείς σε εκείνο το ποτάμι που στις 18 Οκτώβρη ανέτρεψε τον ρου της ιστορίας και έθεσε τις προϋποθέσεις για μια χώρα δημοκρατική και ελεύθερη, ανεξάρτητη και μια δημοκρατία συμμετοχική και ζωντανή! Και συνεχίσαμε να δίνουμε τις μάχες μέσα στο κίνημα μαζί με όλο τον λαό για την εδραίωση και το βάθεμα αυτών των αλλαγών!
Είδαμε όμως δυστυχώς τον πολιτικό μας φορέα να μετεξελίσσεται, να μεταλλάσσεται σε ένα φιλελεύθερο μόρφωμα που αυτοσκοπό είχε πλέον την εξουσία, την συντήρηση και την διαχείριση της! Είδαμε το ΠΑΣΟΚ να απομακρύνεται από τα κοινωνικά στρώματα που το ανέδειξαν και το στήριξαν και να δένεται ολοένα και περισσότερο με τα επιχειρηματικά, μιντιακά και άλλα συμφέροντα! Οι εξελίξεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ από το 1996 και μετά ήταν κατακλυσμιαίες!
Για μας δεν αποτελεί έκπληξη πως έφτασε σήμερα ως εδώ, στην πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και του βασικού πυλώνα του που για χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ!
Εδώ και δυόμιση χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τους πάλαι ποτέ ταξικούς τους αντιπάλους έχουν αποδυθεί σε μια βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα και τις λαϊκές κατακτήσεις υπηρετώντας πιστά τα σχέδια των τραπεζιτών και των πατρόνων τους.