Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΞΩ ...ΔΕΞΙΟΣ ΜΕΣΑ;

Σχόλιο Δ.ΚΑΠΕΛΛΑΣ
Όταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς εφαρμόζει στην ίδια του τη χώρα μονεταριστικές πολίτικες και μάλιστα μέσω ενός σκληρού και βάναυσου Νεοφιλελεύθερου προγράμματος διαλύοντας μια ολόκληρη κοινωνία, ρίχνοντας το λαό στην εξαθλίωση, την ανεργία ...(εργασιακές σχέσεις, κάθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών) και την χώρα σε βαθιά ύφεση, ενώ στον αντίποδα έχουμε τη διαρκή οικονομική ενίσχυση των τραπεζών προκειμένου να συνεχίζουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους αφήνοντας αυτές ελεύθερες να επιτελούν το ιερό σκοπό (δλδ τον εκβιασμό των ήδη εξαθλιωμένων νοικοκυριών)...μας γεννιέται ένα και μόνο ερώτημα!!
Αλήθεια...
ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΙΣΤΑ;;
Διαβάζουμε λοιπόν έκπληκτοι στο tvxs..

Γ. Παπανδρέου: Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε

«Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε», τόνισε κατά ομιλία του στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας παράλληλα ρύθμιση των αγορών «για να μην βρεθούμε στο έλεος των κερδοσκόπων».

«Αν η Ελλάδα υπήρξε θύμα ενός καπιταλισμού πελατειακού τύπου, όπου τόσο το κράτος όσο και η αγορά χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος των πλούσιων και των ισχυρών, η Ευρώπη είναι σήμερα θύμα μιας μυωπικής αντίδρασης απέναντι στην κρίση», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις είναι αυτές που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. «Οι περισσότερες χώρες της Νοτίου Αμερικής, όπως σήμερα η Ελλάδα και αλλά ευρωπαϊκά κράτη, πέρασαν μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Πέρασαν μεγάλες οικονομικές κρίσεις παρότι  ήσαν πλούσιες. Πλούσιες  σε φυσικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Αλλά ο πλούτος αυτός  συχνά έγινε λάφυρο των λίγων και ισχυρών, ήταν στο έλεος  εξαρτήσεων και εξωθεσμικών επεμβάσεων. Γι' αυτό και οι κρίσεις αυτές είναι όχι μόνο οικονομικές αλλά κατεξοχήν πολιτικές», σημείωσε.

«Η εμπειρία μας στην Ελλάδα ήταν παρόμοια. Μια συντηρητική κυβέρνηση κακοδιαχειρίστηκε την οικονομία μας. Διόγκωσε το δημόσιο χρέος και άφησε τη χωρά μη ανταγωνιστική, με ένα κολοσσιαίο έλλειμμα. Δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για να αναγκαστούμε να δανειστούμε  από τους εταίρους μας στην ΕΕ και το ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου