Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Χάθηκε μία μάχη. Όχι ο πόλεμος.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε και πέτυχε μία «ανάπηρη» πρωτιά στις εκλογές της 17ης του Ιούνη. Χρειάστηκε να υλοποιηθεί το σχέδιο της πιο τρομοκρατικής προεκλογικής καμπάνιας, μίας καμπάνιας του φόβου, ώστε ένα τμήμα του ελληνικού λαού να «επικυρώσει» δια της ψήφου του και βέβαια υπό το βάρος καθημερινών εκβιασμών, την πολιτική της υποταγής, της εξαθλίωσης και της εθνικής ταπείνωσης.
Στον … οικείο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου ο Αντώνης Σαμαράς «ξέχασε» να αναφερθεί σε οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση όρων της δανειακής σύμβασης. Αντίθετα δίνοντας ξεκάθαρα το μνημονιακό του στίγμα δεσμεύτηκε να τηρήσει την υπογραφή του προς τους δανειστές. «Θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους προς το εξωτερικό» δήλωσε. Οι δηλώσεις του αποτελούν ένα πρώτο δείγμα για τις ζοφερές ημέρες που περιμένουν από εδώ και πέρα τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί θα αναλάβει να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. Μία πολιτική που βαθαίνει την ύφεση, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη και απειλεί την κοινωνική συνοχή.
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα ασκήσει με συνέπεια από εδώ και πέρα τα καθήκοντά του ως αξιωματική αντιπολίτευση αυτού του τόπου, εκτοξεύτηκαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας της Δημοκρατικής Παράταξης, ως εκφραστής των προοδευτικών και ριζοσπαστικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αποτελεί τον κορμό του αντιμνημονιακού, αντινεοφιλελεύθερου και δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού, ο οποίος θα συνεχιστεί μέσα και έξω από το κοινοβούλιο με αμείωτη ένταση.

Τη χώρα και το λαό μας πλήττει σφοδρή οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση. Η βασικότερη απόδειξη της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης είναι η είσοδος της ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πραγματικά είναι ντροπιαστικό για την δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού, να βρίσκονται στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου νοσταλγοί του Χίτλερ και της ξενοκίνητης Χούντας, αλλά και επίγονοι των προδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας και της οργάνωσης «Χ». Είναι ντροπή η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» να ξεπερνά σε ψήφους τοΚομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και να λαμβάνει περισσότερες έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το βαθύτερο νόημα της ενίσχυσης της «Χρυσής Αυγής» και της χρησιμότητά της για το σύστημα και το κατεστημένο θα την αντιληφθεί ο ελληνικός λαός πολύ γρήγορα.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναμετρήθηκαν ο φόβος με την ελπίδα και τελικά νίκησε ο φόβος. Όμως, η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Για τον αδούλωτο ελληνικό λαό υπάρχει μπροστά η πρόκληση νέων αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Χάθηκε μία μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου