Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δημήτρης Καπέλλας - «Αρνούμαστε να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ, ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός»

Γράφει ο/η Ευαγγελία Κάκια
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ για την είσπραξη του ειδικού τέλους στ' ακίνητα, ενώ σήμερα αναμένεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Νίκος Φωτόπουλος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα γνωστοποιεί τους τρόπους, με τους οποίους θα δράσει (σ.σ. η ΓΕΝΟΠ), ώστε να μην χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως "Δούρειος Ίππος" για την είσπραξη των χρημάτων.
 Όπως τόνισε, στον "Π.Λ." ο γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Τρικάλων και μέλος του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών, κ. Δημήτρης Καπέλας έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ για να έρθει προ των ευθυνών του, διότι με αυτά τα μέσα απαξιώνεται μια δημόσια επιχείρηση. «Μια επιχείρηση που τονίζουν (σ.σ. τα μέλη της Διοίκησης) ότι λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ωστόσο, δεν γίνεται από την μια πλευρά να θεωρούν ότι είναι ιδιωτική επιχείρηση που αποσκοπεί στο κέρδος και από την άλλη πλευρά να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, προκειμένου να εισπραχθούν κάποια χρήματα για το Κράτος. Αυτό δεν ισχύει πουθενά» σημείωσε ο κ. Καπέλας. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ με τα χιλιάδες μέλη της έχει τους τρόπους, ώστε να μπλοκαριστεί η διαδικασία, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια απόφαση. «Σχετικά, με την είσπραξη του ειδικού τέλους τονίσαμε ότι αυτή η είσπραξη, μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Ειδικά την περίοδο αυτή που χιλιάδες συμπολίτες μας αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ»
σημείωσε ο κ. Καπέλας και συνέχισε «αρνούμαστε να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ως δαμόκλειος σπάθη στην είσπραξη κεφαλικού φόρου. Θεωρούμε, λοιπόν ότι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό κατανοητό, τόσο καλύτερο θα είναι για τους κυβερνώντες. Πρόκειται για έναν φόρο, πέρα για πέρα άδικο, κάτι που φάνηκε καθαρά ότι πάρθηκε στον βωμό "όλα για τους δανειστές". Οι νοσηροί εγκέφαλοι της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών ν' αναζητήσουν άλλου έσοδα και να αφήσουν την ΔΕΗ να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο. Εξάλλου, αυτός είναι ο ρόλος της επιχείρησης, για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε και όχι να λειτουργεί ως μηχανισμός είσπραξης φόρων». Κατά τον γραμματέα της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Τρικάλων, η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ θα είναι στο πλευρό των πολιτών, «διότι έχει φύγει, πλέον από την συντεχνιακή λογική εδώ και πολλά χρόνια, ενώ έχει ως σκοπό να διατηρήσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τον ρόλο της, καθώς δημιουργήθηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου