Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Αυτή η μάχη θα έχει Νικητή!

Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
Η Τρικοματικη κυβέρνηση αποφάσισε την εκτέλεση μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Δυστυχώς κάποιοι, εξακολουθούν ακόμη και σήμερα κουνούν το δάχτυλο στο λαό. Μιλάνε σε υψηλούς τόνους και κοιτάζοντας προς το μέρος του λένε, ...ξέρεις τι είναι να έχεις δημόσιο έλλειμμα; Τι είναι το χρέος επί του ΑΕΠ; Ξέρεις τι σημαίνει ελλειμματικός προϋπολογισμός;
Άραγε αυτοί όλοι που ασχολούνται μόνο με αριθμούς ξέρουν τι είναι να είσαι άνεργος; Να μην μπορείς να ταΐσεις την οικογένεια σου; Να ψάχνεις απεγνωσμένα για μεροκάματο; .. που μεροκάματο ποια δεν είναι;; ξέρουν άραγε τι είναι να ψωνίζεις από τα απομεινάρια της λαϊκής; Άραγε στους οικονομικούς πινάκες τους υπάρχει στήλη που υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές;; Προφανώς όχι!!
Γιατί ο άνθρωπος και οι ανάγκες του αποτελούν παράπλευρη απώλεια στην οικονομική προσπάθεια που καταβάλουν για τη «σωτηρία της χώρας»
Γιατί επέλεξαν το ρόλο τους από την πρώτη στιγμή! Υποτελείς των διεθνών τοκογλύφων, γνήσιοι εκφραστές - θιασώτες του νέοφιλελευθερισμού, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την κοινωνική σφαγή, ακολουθώντας πιστά την ίδια συνταγή των προκατόχων τους, τυραννώντας και καταπατώντας κάθε ανθρωπινή αξία.
Μπρος σ αυτή την κατάσταση, στον οικονομικό πόλεμο που κήρυξαν και που οδηγεί σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κλείσει τα μάτια, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μείνει κλεισμένος στις σκέψεις του, να διστάσει, να δειλιάσει!
Η τρικοματική κυβέρνηση της υποταγής πνέει τα λοίσθια.. μια φωνή μια κραυγή μας είναι αρκετή να τους γκρεμίσει…
Ας ενώσουμε τις φωνές μας, ας αντισταθούμε σθεναρά στην υποταγή στη φτώχεια και στην εξαθλίωση!! … Επομένη μέρα δεν υπάρχει.. Αύριο δεν θα υπάρχει κοινωνία, δεν θα υπάρχει εργατική τάξη, δεν θα υπάρχει μισθός, δεν θα υπάρχουν συντάξεις, δεν θα υπάρχει δικαίωμα στην εργασία, δικαίωμα στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια..
Υπάρχουν, λένε, στιγμές που οι αγώνες και οι θυσίες ενός λαού συμπυκνώνονται σε μια και μόνο στιγμή σε μια και μόνο ημέρα!!
Η μητέρα των μαχών έφτασε ..η Ιστορία για ακόμη μια φορά μας καλεί και δεν πρόκειται να συγχωρήσει όσους μείνουν πίσω, θα είναι αμείλικτη σε όσους διστάσουν η δειλιάσουν την ώρα της Μάχης!!!!
Ο Αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα του μνημονίου θα έχει Νικητή! και αυτός αυτή τη φορά θα είναι ο Ελληνικός λαός, η Εργατική τάξη που θα πλημυρίσει το Σύνταγμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου