Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Καπέλλας Δημήτρης - Προτιμώ το καθήκον απέναντι στην κοινωνία...

Προς Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αρνούμαι να συμμετάσχω στις τρέχουσες διαδικασίες – παρωδία, σε όργανα - “φαντάσματα” του κόμματος που εδώ και δυο χρονιά, κώφευαν και συνεπικουρούσαν σε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Μια πολίτικη, άκρως καταστροφική, χωρίς καμιά εκλογική, δημοκρατική-κομματική νομιμοποίηση,όπως και καμία απόφαση που να βασίζεται στο καταστατικό και τις λειτουργίες του Κινήματος.
Δεν μπορεί σήμερα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής να συνεδριάζετε, παραβλέπωντας το γεγονός ότι ως Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, μαζί με τους βουλευτές του Νομού, είστε και εσεις απολύτως συνυπεύθυνοι για μια πολιτική που εδώ και δυο χρονιά - με την παθητική στάση - στηρίξατε και επικροτήσατε. Μια άκρως Δεξιά πολίτικη σαν πειθήνια όργανα μιας Νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής προπαγάνδας, σε πλήρη εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ!
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, δεν αισθανθήκατε καθόλου την ανάγκη να.. συνεδριάσατε για θέματα αλλαγής της φυσιογνωμίας του κόμματος, εκχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για την “πολιτική φτωχοποίησης” της χώρας και του λαου, για τις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού ιστού, για θέματα ατιμωρησίας, ανεργίας, ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου και έρχεστε ύστερα από όλα αυτά, σήμερα να ξεκινήσετε τις κομματικές διαδικασίες ... γιατί ποιο θέμα άραγε;

Ο ρόλος των κομματικών οργάνων «σύντροφοι» της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να λειτουργεί ως συμπληρωματικό κομμάτι της κυβέρνησης ή σαν τυφλά «όργανα» της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής προπαγάνδας. Αλλά, να έχει φωνή με ουσιαστικό και παρεμβατικό ρόλο, εκπροσωπώντας επάξια τη λαϊκή βάση που δυστυχώς εσείς, εδώ και δύο χρόνια απαξιώσατε και προδώσατε με το χειρότερο τρόπο!
Σε ότι με αφορά, έχω καθαρή τη συνείδηση μου πως τα δύο τελευταία χρόνια, έπραξα το καθήκον μου, αντιπαλεύοντας αυτές τις πολιτικές ως γνήσιος Σοσιαλιστής, διότι έτσι έμαθα να πορεύομαι, και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσω, κάνοντας, το καθήκον μου απέναντι στην κοινωνία με σεβασμό πάνω από όλα στην ατομική μου αξιοπρέπεια, τιμή και υπερηφάνεια.

Αρνούμαι, λοιπόν, από εδώ και στο εξής να συμμετάσχω
τόσο στα όργανα του κόμματος, όσο και στις κομματικές διαδικασίες διότι έτσι νιώθω πως νομιμοποιώ, αυτά που τόσα χρόνια έμαθα να πολεμώ και ν' αντιπαλεύω! Όπως δε μπορώ και ούτε θα στηρίξω εκλογικά ένα κόμμα-μόρφωμα, μόνο κατ' όνομα ΠΑΣΟΚ που ξεπουλάει με τόση ευκολία αρχές και αξίες, παραδίδοντας για πολλά χρόνια τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις των σύγχρονων των οικονομικών κατακτητών, αναγνωρίζοντας ως μοναδικό κυβερνητικό λάθος το γεγονός ότι δεν προώθησε αρκετά γρήγορα με την «απαιτούμενη πειθαρχία» τις επιβαλλόμενες από την κατοχική Τρόικα «μεταρρυθμίσεις».

Έπειτα από όλα αυτά, όντας απόλυτα πιστός στις κοινωνικές και στις πατριωτικές παρακαταθήκες του Κινήματος που έχτισε ο μεγάλος ηγέτης της παράταξης, Ανδρέας Παπανδρέου, στοχεύοντας σε εντελώς διαφορετικά οράματα από αυτά που πρεσβεύει σήμερα αυτό το ασπόνδυλο πολιτικό μόρφωμα, δηλώνω πως αδυνατώ να συνυπάρχω και αποχωρώ παραμένοντας πάντα πιστός στη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη σας υποβάλω την παραίτηση μου από όλα τα όργανα του κόμματος όσο και από Γραμματέας της οργάνωσης.

ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου