Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Οι νέες αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος στο βωμό της απελευθέρωσης

ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μετά τα απανωτά, άδικα και δυσβάστακτα  χαράτσια, έρχονται τώρα και οι νέες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που εξαγγέλθηκαν σαν το τελικό χτύπημα στα φτωχά  νοικοκυριά!! …ο ελληνικός λαός καλείται να θυσιαστεί για ακόμη μια φορά στη λογική της απελευθέρωσης της αγοράς  ενέργειας  μέσω μιας νέας αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η «ελεύθερη αγορά» γνωρίζει καλά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό για το λαό  και η εμπορευματοποίησή του εξασφαλίζει σίγουρα και πλούσια κέρδη για το κεφάλαιο.
Οι αυξήσεις λοιπόν που προτείνονται σήμερα (αλλά και οι προηγούμενες) είναι οι επιπτώσεις της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Και ειδικότερα  αποτέλεσμα του λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της Οριακής Τιμής του Συστήματος που εξαιρεί εργοστάσια της ΔΕΗ, ώστε να μην μπαίνουν στο σύστημα, με αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες παραγωγοί. 
Δυστυχώς αυτές είναι οι συνέπειες  του «ελευθέρου ανταγωνισμού» στην Ηλεκτρική Ενέργεια, όπου ουσιαστικά οι ρυθμιστικές αρχές έχουν  τον  έλεγχο και τον πρώτο λόγο στην ενεργειακή και τιμολογιακή πολιτική. ( όπως τον εννοεί  φυσικά και τον θέλει το πολιτικό σύστημα και το Ιδιωτικό κεφάλαιο, με  χειραγωγουμενες  τις τιμές, με τη ΔΕΗ καθηλωμένη αναπτυξιακά και τους ιδιώτες παραγωγούς και «αεριτζήδες» να κερδοσκοπούν απροκάλυπτα). Και φυσικα οι απαράδεκτες αυτές αυξήσεις συνιστούν «δώρα» σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εν όψει ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ !!
Για τη ΕΤΕ/ΔΕΗ και για εμάς τους εργαζόμενους στην επιχείρηση είναι ξεκάθαρο τι μορφή επιχείρησης θέλουμε και παλεύουμε:  ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ στην υπηρεσία της Ελληνικής κοινωνίας, με το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος σε φθηνή τιμή ώστε να είναι μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας του λαού .
Δυστυχώς όμως από την απελευθέρωση και μετά παρακολουθούμε μια πορεία, της ΔΕΗ- δούρειο ίππο ιδιωτικών συμφερόντων, προκειμένου να κερδίζουν ασύδοτα οι ιδιώτες παραγωγοί .
Εμείς δεν θα κουραστούμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για αυτό που οι «αγορές» επιτάσσουν να ξεχαστεί…  
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι είδος πρώτης και βασικής ανάγκης, και δεν  μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου