Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ - ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΟΓΜΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
Το σχέδιο έχει πλέον μπει στην τελική του φάση. Τα κοράκια του νεοφιλελεύθερου δόγματος και τα εδώ τσιράκια τους, ξεδιπλώνουν απροκάλυπτα τις επιθετικές τους διαθέσεις .
Ο παγκόσμιος σκληρός καπιταλισμός με προμετωπίδα τον άκρατο επιθετικό νεοφιλελευθερισμό, που εφαρμόζεται εδώ και δυο χρόνια στη χώρα , ξεδιπλώνετε βήμα-βήμα και με συγκεκριμένο σχέδιο.
Το πρώτο βήμα έγινε με την επιβολή βίαιης εφαρμογής μιας εσωτερικής υποτίμησης του εργατικού κόστους : μείωση μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όπως ο 13ος και 14ος μισθός κ.α.
Στην δεύτερη φάση του σχεδίου πέρασε η απορύθμιση /διάλυση των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, η επιβολή της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας με την εκ περιτροπής εργασίας / ημιαπασχόληση, και το τριτοκοσμικό μετρό των ενοικιαζομένων εργαζομένων !
Η επόμενη «στάση τους» ήταν η διάλυση του λιγοστού κοινωνικού κράτους που απέμεινε για τον πολίτη. Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες. Στην εκπαίδευση,στην υγεία, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, διάλυση ευαίσθητων υπηρεσιών για τον πολίτη, πλήρης εξαφάνιση της κοινωνικής φροντίδας...

Και ερχόμαστε σήμερα στην τελευταία φάση του σχεδίου που είναι και το ποιο εγκληματικό από όλα, τις Ιδιωτικοποιήσεις. Την εκποίηση δηλαδή του δημοσίου πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Αυτό περιλαμβάνει τράπεζες, βιομηχανίες-κλειδιά, σιδηρόδρομους, δρόμους με διόδια, ηλεκτρισμό, σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και το νερό.
Στόχος ένας και μοναδικός .Το παρασιτικό κεφάλαιο, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή κρίση χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, να βγει ξανά δυναμωμένο συσσωρεύοντας τον δημόσιο πλούτο σε εξευτελιστικές τιμές ή ακόμη δίχως να ξοδέψει ούτε ευρώ, όπως συνέβη και με την Αγροτική Τράπεζα.
Πως γίνετε αυτό; Με έναν πολύ απλό τρόπο αρκεί να έχεις « πολιτικές πλάτες» σε συνδυασμό με τραπεζίτες υπουργούς!!.
Βλέπουμε παραδείγματος χάρη την Τράπεζα Πειραιώς να «εξαγοράζει» το φιλέτο της Αγροτικής Τράπεζας. και μάλιστα, το κομμάτι που είναι κερδοφόρο, αφήνοντας εκτός το ζημιογόνο. Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι με ένα μικρό ποσό, το οποίο μάλιστα δεν είναι από δικά της χρήματα αλλά χρήματα του δημοσίου, (ανακεφαλαιοποιηση) καταλήγει στο να έχει στα χέρια της μια τεράστια αγροτική περιουσία.
Έχουμε δηλαδή μία βίαιη ανακατανομή πλούτου και συσσώρευση στα χέρια του παρασιτικού κεφαλαίου !
Φυσικά ακριβώς το «ίδιο έργο» θα δούμε στην ΔΕΗ, όπου και εκεί ο ψευτοεπενδυτής θα επιδιώξει να πάρει τα φιλέτα, δηλαδή την φτηνή παραγόμενη ενέργεια όπως τα υδροηλεκτρικά /λιγνιτικά εργοστάσια.
Το ίδιο και στον υπό ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ όπου θα επιλέξει να εξαγοράσει το υγιές κομμάτι του οργανισμού (εμπορευματικό κ.α), κοινωνικοποιώντας τις ζημίες για το λαό και ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη !
Σε όλο τον κόσμο ο νεοφιλελευθερισμός και οι ηθικά χρεοκοπημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αφού έχουν οδηγήσει πολλές χώρες σε εθνικές χρεοκοπίες, βρίσκουν δυστυχώς το πλέον πρόσφορο έδαφος να υλοποιηθούν εις βάρος της κοινωνίας και του εθνικού συμφέροντος με την καθοδήγηση του ΔΝΤ-Τρόικας μεσω των μνημονίων,σε συνεργασία και «αρωγή» των ντόπιων πολιτικών υπάλληλων!
Η εργατική Τάξη και το σύνολο της Αριστεράς οφείλει να δώσει ΤΩΡΑ τη μεγάλη μάχη αλλά και να πείσει την κοινωνία για την σπουδαιότητα της, δίνοντας χαρακτηριστικά ενός πανεθνικού και στρατηγικής σημασίας αγώνα όπως είναι για κάθε ανεξάρτητη χωρά η διάσωση της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου