Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δημήτρης Καπέλλας «Ποιος Τρικαλινός βουλευτής θα εκχωρήσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας;»

Στο νομό Τρικάλων ειδικότερα η συμμετοχή στην απεργία αγγίζει το 100% από την πρώτη ημέρα έως και σήμερα, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα προς το παρόν από την απεργία, καθώς είναι μικρές σε χρόνο οι διακοπές ηλεκτροδότησης αλλά σίγουρο είναι ότι όσο η απεργία συνεχίζεται με αυτά τα ποσοστά , είναι φυσικό ότι και οι διακοπές θα είναι και περισσότερες αλλά και πολύωρες και αυτό επειδή μέρα με τη μέρα λόγω της έλλειψης προσωπικού οι μονάδες που θα βγαίνουν εκτός λειτουργίας θα πολλαπλασιάζονται.
Ο Γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Τρικάλων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ Δημήτρης Καπέλλας, δηλώνει στο trikalanews.gr ότι «οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο ενωμένοι από ποτέ και πως στόχος της απεργίας δεν είναι σε καμιά περίπτωση η ταλαιπωρία του καταναλωτή αλλά πρέπει να  μην πέσει o καταναλωτής θύμα του ορυμαγδού των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και της επικοινωνιακής καταιγίδας από το σύνολο του κρατικοδίαιτου εκδοτικού – επιχειρηματικού κατεστημένου, που προσπαθούν να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, για συγκεκριμένους ιδιοτελείς σκοπούς με βάση το δικό τους συμφέρον και όχι  του Έλληνα καταναλωτή όπου του ανήκει η ΔΕΗ».
Συνεχίζοντας ο κ. Καπέλλας, αναφέρει ...
πως «οι λόγοι της πώλησης δεν είναι οικονομικοί  ή  δημοσιονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το εξής:  Πώληση της ΔΕΗ αυτή τη στιγμή σημαίνει έσοδα για το κράτος 400 εκ. ευρώ μία και έξω και απεμπόληση της Επιχείρησης, ενώ το κράτος έχοντας το 51% των μετοχών εισπράττει από μερίσματα και φόρους αρκετά περισσότερα εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο» και ζητάει από τους Τρικαλινούς «να πλαισιώσουν τον αγώνα αυτόν γιατί ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα σημάνει την πολλαπλάσια αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έχει συμβεί παντού στον κόσμο, όπου έχει γίνει ιδιωτικοποίηση Ηλεκτρικών Εταιριών  και ότι  σίγουρο είναι ότι οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι,
χαμηλοσυνταξιούχοι, θα πληρώσουν  την Ιδιωτικοποίηση μέσω της πλήρους κατάργησης προνομιακών τιμολογίων» και συμπληρώνει ότι «Δυστυχώς τo Κοινωνικό τιμολόγιο θα ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας γιατί πολύ απλά ο ιδιώτης επιζητά το κέρδος και μάλιστα το γρήγορο κέρδος αδιαφορώντας για τις ομάδες αυτές του πληθυσμού που έχουν πραγματικά ανάγκη από μια ΔΕΗ με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο και όχι μια Ιδιωτική εταιρία. Αλλοίμονο αν αφήσουμε το κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής σε Ιδιωτικά χεριά..δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό και θα παλέψουμε σκληρά έως τέλος» .
Τέλος ο κ. Καπέλλας ανέφερε και μια άλλη παράμετρο που είναι η Εθνική Ενεργειακή ασφάλεια η οποία μπορεί να περάσει σε τρίτους και εδώ όπως ανέφερε «μπαίνει και θέμα εθνικής μειοδοσίας» και θέτει  ερώτημα προς τους τοπικούς και όχι μόνο βουλευτές…
«Άραγε, ποιος θα είναι αυτός ο πολιτικός και με ποια  δικαιοδοσία θα βάλει την υπογραφή του για την εκχώρηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας;».
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου